Min. 18 år – Vilkår og betingelser gjelder

Hjem » Bingo formater

Bingo formater

Det finnes mange slags forskjellige bingoformater som du kan kose deg med på nettet. Mangfoldet av bingohaller online er digert, og de har store utvalg som dekker alle slags formater.

Det går for det samme hva slags type bingo du er gladest i. Siden bingohallene på nettet har så mange medlemmer, sørger de alltid for å ha så store utvalg av spillformater som mulig. Det vil si at det finnes tilbud som passer for alle!

Uansett hva du foretrekker – 75-ball, 80-ball, 90-ball, variantbingo, mønsterbingo, og så videre – så vil du finne det du er ute etter hos online bingohaller.

Dette er de mest populære bingoformatene

Det finnes i all hovedsak tre forskjellige formater for bingo. Den store forskjellen mellom dem er hvor mange baller som er med i trekningen. Her har du en kjapp oversikt:

 • 75-ball bingo
 • 80-ball bingo
 • 90-ball bingo

Spillingen foregår helt likens som du er vant til med bingo ellers. Du kjøper et brett, det trekkes en ball av gangen, og så gjelder det å fylle så mange felt som mulig helt til noen får bingo. Verre er det ikke!

90-ballsbingo er det mest populære bingoformatet i Norge

Spillere av det tålmodige slaget som vil bygge opp spenning over tid kanskje vil foretrekke 90-ball bingo. Det kan vi slå fast all den tid trekningen selvsagt går hurtigere unna dess færre baller som er i potten.

Her til lands er dette bingoformatet klart mest utbredt. Av den årsak kalles gjerne 90-ballsbingo norsk bingo.

Hos de norske bingohallene på nettet vil du av den årsak finne 90-ballbingo på menyen.

75-ballsbingo er det mest populære bingoformatet i resten av verden

De som er ute etter mange, raske slag med bingo vil kanskje sette 75-ball høyest. Dette formatet har lenge vært det mest utbredte internasjonalt.

I Norge vil mange spillere forbinde 75-ballsbingo med besøk hos bingohaller i vårt naboland i øst. Av den årsak er det mange som kaller dette bingoformatet svensk bingo.

Siden nettbingo er en internasjonal geskjeft vil du hos så godt som alle bingosider på nette finne et stort utvalg av 75-ballsbingo.

De aller fleste store jackpotene kan du innkassere mens du spiller dette populære bingoformatet.

Det finnes to bingoformater til – de gir spilling ekstra spiss!

Det finnes også to andre bingoformater. De er som følger:

 • Variant bingo
 • Mønster bingo

I variant bingo er en type bingo som består av 5 trekninger. I den første er det om å gjøre å dekke en rad, i trekning nummer to skal to rader dekkes, i trekning nummer 3 er det 3 rader som gjelder, og så videre.

Variant bingo spilles utelukkende med 75 baller.

I mønster bingo gjelder det å lage noe slags mønster på bingobrikken med tallene som trekkes, ikke bare få rekker. Dette gir spillingen en ekstra spiss. Det er veldig enkelt å forstå seg på!

Du finner mye mer utfyllende informasjon om både 75-ballsbingo og 90-ballsbingo lenger ned i denne artikkelen!

 

Du finner forskjellige bingoformater i forskjellige bingorom

Hos bingohaller på nettet finner du et stort utvalg av forskjellige bingorom. I dem vartes det opp med forskjellige typer bingoformat. Det finnes også forskjellig pris per bingobrett, og forskjellige størrelser på premiene du kan vinne.

Hos Maria Bingo, for eksempel, har de et stort utvalg av bingorom hvor det holdes hyppige trekninger hele tiden. Du kan benytte deg av selskapets tilbud ved å trykke her.

Hos Maria Bingo kan du også spille bingo på mobiltelefonen og nettbrettet. Det vil si at du alltid har bingomoro tilgjengelig uansett hvor du befinner deg. Slik mobilspilling er et bingoformat som bare blir mer og mer populært for hver dag som går.

Hvis du er uvant med bingo, kan du se deg omkring her hos Bingoguiden.net. Vi har samlet en rekke informative artikler på siden vår. Du kan lese om bingo bonuser, og bingo regler og alle slags bingohaller.

I våre grundige anmeldelser finner du alt det du trenger å vite for å velge den riktige bingohallen for deg.

Det er mange å velge blant, så hvorfor ikke ta deg tid til å se deg godt om. Husk at flere bingohaller gir deg en gratis gave når du melder deg inn. Det vil altså si en sjanse til å spille aldeles gratis.

Dette er din mulighet til å lære deg denne bingohallen og de forskjellige bingoformatene den byr på å kjenne!

Litt mer om de forskjellige bingoformatene

Hos de aller fleste online bingohaller kan du kose deg med 75-ballsbingo. Dette er en uhyre spennende form for underholdning.

Mens vi i Europa vanligvis spiller bingo med 90 baller, har 75-ballbingo vært standard i USA i lang tid. Nå kan vi her til lands også kaste oss på 75-ball bølgen.

Det gjør vi ved å spille bingo på nettet, selvsagt. Les videre for å lære mer om 75-ballsingo og hvordan du spiller på nettet.

Hva går 75-ballsbingo ut på?

75-ballbingo er en form for bingospilling som er svært underholdende, og som byr på stor spenning. Dette er virkelig en høyoktans versjon av denne populære formen for pengespill.

Det som kjennetegner 75-ballsbingo i forhold til andre typer bingo, som f.eks. 90-ballsbingo, er de følgende særtrekkene:

 • 75 baller i trekningen
 • Bingobrikke med 5 X 5 felt
 • Et tomt felt midt på brikken

All den tid det er færre baller og dermed færre mulige tall på brikkene, går denne formen for bingo unna i skyhøyt tempo!

Det er vanlig å spille variantbingo med 75 baller. Dette er en form for bingo som er veldig underholdende!

Hvordan spiller jeg 75-ballsbingo på nettet?

For å kunne spille 75-ballsbingo for penger på nettet er du nødt til å åpne konto hos en spilloperatør som har bingo på menyen.

Det gjør du veldig enkelt ved å fylle inn et skjema på selskapets nettside. Du kan stikke rett til den populære bingohallen Maria Bingo ved å klikke på denne lenken. Der kan du spille 75-ballbingo om bare noen få øyeblikk.

Mange ledende bingohaller byr på bingorom hvor det spilles 75-ballsbingo. Noen fremtredende eksempler inkluderer:

 • Unibet Bingo
 • OnlineBingo.eu
 • Maria Bingo
 • MamaMia Bingo

For å benytte deg av tilbudet bare åpner du det gjeldende bingorommet, og kjøper så mange bingobrett som du ønsker.

Deretter er det bare å vente til trekningen begynner og moroa begynner.

Du kan vinne fantastisk mye penger med 75-ballsbingo!

En ting som har gjort 75-ballsbingo til en stor favoritt på nettet er at man kan vinne flere av de største jackpotene i bransjen mens man spiller denne typen bingo.

De finner du hos Unibet Bingo og Maria Bingo. Hos begge selskapene er det mulig å innkassere milliongevinst på 75-ballsbingo!

Hos Unibet Bingo spiller du om jackpoten i bingorommet The Arena. Hos Maria Bingo er jackpoten tilgjengelig i bingorommet Thrill Me.

Pris per brikke er 10 kr for både Thrill Me og The Arena. For å innkassere jackpoten gjelder det å få fullt hus før 42 kuler har blitt trukket.

Hva går 90-ballsbingo ut på?

90-ballsbingo er, som vi tidligere har vært inne på, et svært populært format innenfor bingoens verden. Det er enkelt og underholdende å spille denne formen for bingo.

Du vil kunne vinne store penger ved å spille 90-ballsbingo på nettet. Alle de beste bingohallene på nettet byr på 90-ballsbingo.

Les videre for å finne ut hva denne bingotypen går ut på, og hvordan du kan spille – og vinne – hos online bingohaller.

Hva er 90-ballsbingo?

90-ballsbingo er en veldig populær form for bingo som byr på storartet underholdning. Det er veldig enkelt å delta.

Her har du en oversikt over reglene som gjør at 90-ballsbingo skiller seg fra andre typer bingo som 75-ball og 80-ball:

 • Det er 90 baller med i trekningen
 • Bingobrikken har kun 3 rader
 • Enkelte felter på brikken har allerede blitt fylt når du kjøper den

Ellers er reglene som for øvrige typer bingo. Det er om å gjøre å først fylle en rekke, deretter en til, og til slutt ha alle tre rekker fulle.

Hos MamaMia Bingo vinner du en jackpot hvis du klarer å gjøre dette – altså få fullt hus – før 50 baller har blitt trukket.

Hvordan spiller jeg 90-ballsbingo på nettet?

Det er utrolig enkelt å spille 90-ballsbingo på nettet. Det første du må gjøre er å åpne en konto hos en online bingohall. Denne regelen gjelder for alle typer pengespill på nettet: du må opprette konto.

Du kan melde deg inn hos den populære bingohallen Maria Bingo for å spille 90-ballsbingo nå med en gang ved å klikke her.

Når du har konto enkelt og greit logger du deg inn. Deretter klikker du på et bingorom som byr på 90-ballsbingo. Unibet Bingo har to slike bingorom. Et som heter The Podium og et som heter Grand Prix.

Hos OnlineBingo.eu spiller du 90-ballbingo i bingorommene Pengetreet og Netto Bingo.

Deretter bare kjøper du bingobrett, og venter til at trekningen skal begynne. Da gjelder det bare å holde på hatten, og la deg adrenalinet pumpe mens du koser deg med 90-ballsbingo på nettet!

Hva er svensk bingo?

I vår bransje har uttrykket Svensk Bingo to viktige betydninger. For det første er det en særegen form for bingospilling. For det andre er det en type online bingorom som eies av svenske selskaper.

I denne artikkelen vil Bingoguiden.net introdusere deg til begge deler! Les videre for å finne ut alt du trenger å vite om å spille svensk bingo på nettet.

Svensk bingo er det samme som 75-ballsbingo

Svensk bingo er en spesiell spillevariant der det er 75 tall på hvert spillebrett, premier på forskjellige mønstre, og der brettene skiftes ut for hvert spill. Denne formen for bingo kalles ofte 75-ballsbingo, og er veldig populær.

Til sammenligning er det ved gammeldags bingo banko i forsamlingshuset som regel mulige 90 tall per brett, og man spiller med de samme brettene hele kvelden.

Spillet foregår i raskere tempo ved svensk bingo, og det er derfor også den bingovarianten du møter på når du spiller på nettet.

Slik spiller du svensk bingo

Når du spiller svensk bingo med 75-baller vil du operer med andre bingobrikker enn de som brukes i gammeldags 90-ballsbingo.

 

Brettene for 75-ballsbingo har 5 ganger 5 felt, med et tomt felt i midten. Hvert spill består av 5-delte trekninger.

Først skal du få en full rad, enten vannrett, horisontalt eller diagonalt. I de påfølgende trekningene gjelder det å fylle en ekstra rad per trekning helt til en eller annen heldiggris har fullt hus.

Denne typen bingo kalles også variantbingo, som altså er et annet ord for 75-ballsbingo.

Du kan vinne enorme jackpoter på svensk bingo

Hos bingohaller som har en stor jackpot, kan du som regel vinne den når du spiller svensk 75-ball variantbingo.

Dette er verdt å merke seg siden enkelte av disse jackpotene kan bli enormt store. Særlig kan du vinne enorme pengesummer hos to bingosider på nettet. Det er:

 • Unibet Bingo
 • Maria Bingo

Hos begge disse selskapene kan du innkassere milliongevinst ved å spille svensk bingo! Hos Maria Bingo heter bingorommet hvor du kan gjøre det Thrill Me, hos Unibet Bingo heter det The Arena.

I begge tilfeller er det snakk om progressive jackpoter som hele tiden stiger i verdi, dess flere spillere som kjøper bingobrikker i de gjeldende bingorommene. I skrivende stund er begge jackpotene oppe i over €200 000. Det tilsvarer nesten 2 millioner kroner!

Du vinner jackpoten hos begge selskapene ved å få fullt hus før 42 baller har blitt trukket.

Svenske bingohaller er blant de beste i verden

Broderlandet mot øst er best kjent her hjemme som den evige rival i sport. Én ting er sport, en annen er bingo. Svensk bingo er et skritt foran den norske. Bingo på nettet ble populært på den andre siden av Kjølen før det ble populært her hjemme.

Svenskene var først ut med flotte bingosider med bingochat og mye kos, flotte ekstrapremier som reiser, gavekort, kroferier, iPods osv., som gjør hverdagen bedre, eller lettere.

Svensk bingo var en suksesshistorie, og entusiastiske og glade spillere kom strømmende til. De viktigste svenske bingohallene inkluderer mange som siden har blitt utrolig populære også her i Norge.

Svensk bingo og norsk bingo: så å si samme sak

I dag er det flere norske bingohaller av meget høy kvalitet. De beste finner du her på Bingoguiden.net, og vi er stolte av å kunne presentere en særlig avdeling med norsk bingo.

Men når sant skal sies så er mange av de «norske» bingohallene norskspråklige versjoner av svenske eller svenskeide bingosider.

Det som har skjedd er at disse bingohallene, f.eks. MamaMia Bingo og Maria Bingo har fått så mange norske medlemmer at de så seg nødt til å varte opp med egne tilbud rettet mot nettopp oss.

Av den årsak vil du finne spillemenyer med norske spilleautomater, norskspråklig kundeservice og norske nettsider hos alle disse selskapene.

Her kan du spille svensk bingo på nettet

Selvfølgelig har vi på Bingoguiden.net grundige anmeldelser av alle bingospillesidene vi anbefaler. Og det er det god bruk for siden antallet bingohaller nærmest er eksplodert de seneste år. Det kan være vanskelig å finne rundt i jungelen av bingospilletilbydere.

Her har du en oversikt over de beste svenske bingo hallene på nettet, som byr på norskspråklige spillsider:

 • Maria Bingo
 • Unibet Bingo
 • MamaMia Bingo

Klikk på en av disse lenkene for å lese en grundig omtale om disse fenomenalt populære spillsidene.

Selv om de er svenske alle sammen, så er alt av tilbud tilrettelagt for oss norske spillere. Du kan bruke morsmålet til alt du ønsker.

Hos Maria Bingo kan du bruke den norske kronen som myntenhet, og sannelig snurre noen runder på hele Norges automat-favoritt, Jackpot 6000.

Hos Bingoguiden.net kan du alltid være sikker på å finne et godt sted å spille – uansett om du foretrekker norsk, svensk eller internasjonal bingo! Du leser mer om nettopp norsk bingo i neste avsnitt.

Hva gjør norsk bingo unik?

Ønsker du å spille norsk bingo? Det kan være både morsomt og betryggende å spille hos bingohaller på nettet!

Stadig flere bingohaller på nettet varter opp med tilbud spesielt rettet mot oss norske spillere som publikum. Det kan dreie seg om saker som:

 • norskspråklig programvare
 • norsk support
 • norsk hjemmeside
 • konkurranser, quizer og bonuser tilpasset norske spilleres behov

Samtidig øker det også sannsynligheten for at du kan finne norske medspillere å chatte med i flere forskjellige bingorom hos din nye bingohall.

Dette definerer norsk bingo på nettet

Det finnes en rekke helnorske bingosider på nettet.

Når du spiller i disse bingohallene, møter du mange andre norske bingospillere, og alt omkring selve spillet foregår selvfølgelig på norsk. Dette gjelder også det rent praktiske med registrering, inn- og utbetaling osv. Det finnes en rekke andre fordeler.

Kort og greit kan vi oppsummere plusspoengene med å tegne medlemskap hos en norsk bingohall som følger:

 • Bli kjent med andre norske bingospillere som deg!
 • Over snittet godt mobiltilbud!
 • Ekstra fordelaktige bonuser!
 • Bonuskampanjer med norske premier!
 • Kundestøtte på morsmålet!
 • Spilltilbud spesielt tilrettelagt for norsk smak!

Som du ser er det en rekke viktige fordeler med å velge norsk bingo når det gjelder pengespill på nettet!

Dette er de 5 beste norske bingohallene på nettet!

Blant de mest fremtredende norske bingohallene på nettet kan vi nevne populære eksempler som:

 • Maria Bingo
 • Unibet Bingo
 • OnlineBingo.eu
 • MamaMia Bingo
 • CaliberBingo

Alle disse spilloperatørene har etablert seg som enere på det norske markedet. Ved å rette seg spesielt mot spillere her til lands som kundegruppe, har de lyktes med å tiltrekke seg mange fornøyde norske spillere.

Hos alle disse norske bingohallene kan vi føle oss hjemme når vi koser oss med online bingo. Årvåkne lesere vil ha merket seg at mange av de samme bingohallene er å finne både blant svenske og norske bingohaller som vi nevner i denne artikkelen. Det skyldes selvsagt at selskapene satser på hele Skandinavia, ikke bare ett av de to nabolandene.

Norsk bingo spiller du på mobilen

En viktig fordel med å velge bingohaller rettet mot et norsk publikum er at de gjerne har prioritert satsing på mobilspilling høyt.

Her til lands mer enn i andre markeder spiller man gjerne på mobile enheter som smarttelefoner og nettbrett. Ved å velge en norsk bingo hall øker du sjansene for å kunne spille bingo i mobilen!

Særlig er det to bingosider som skiller seg ut hva gjelder mobiltilbud. Det er de følgende favorittene:

 • Unibet Bingo
 • Maria Bingo

Hos begge kan du nyte godt av spesielt utviklede bingospill for mobile enheter. Her har alt blitt lagt til rette for å gjøre mobilspillingen så intens, spennende og knirkefri som mulig.

Du kan spille norsk bingo gratis med store bonuser!

Det hører også med at norske spillere ofte tilbys ekstra gode bonuser. En viktig grunn til det er at vi er gladere i online pengespill enn snittet.

Derfor vil selskapene gjerne ha nettopp oss som kunder. Ved å åpne medlemskap hos en norsk bingohall kan det dermed godt hende at du sikrer deg en gunstig bonus!

Noen av de beste tilbudene av denne dette slaget består av såkalte gratis gaver. Dette er spillekreditt du mottar så snart du åpner konto, uten å gjøre innskudd.

Mange norske bingosider byr på virkelig rause bonuser når du setter inn penger på en ny konto for første gang. Her kan det være mange tusen kroner i gratis spillekreditt å hente. Det er et bra raust tilbud, det!

Du kan kombinere norsk bingo med norske spilleautomater!

Hvis du er en av de mange norske online bingospillerne som liker å slappe av her og der med andre former for pengespill, kan det være veldig klokt å velge norsk. Det har seg nemlig slik at vi her til lands har en særegen smak hva gjelder spilleautomater.

Hvis du, i likhet med de fleste av oss har sansen for enarmede banditter som Jackpot 6000, o.l. er det mye mer sannsynlig for at du vil finne yndlingsautomaten din hos et norsk spilleselskap!

Hos både MamaMia Bingo og Maria Bingo vil du finne svære spilleautomatmenyer. Mange av disse automatene kan du også spille på mobilen. Hos Unibet BIngo har de ikke automater, men det har de så det monner på søstersiden Unibet Casino som du får tilgang til via ditt Unibet medlemskap.

Nyt godt av norsk kundestøtte

Det hører selvsagt også med at de aller fleste online bingohallene som tilbyr sine tjenester på norsk også varter opp med norsk kundestøtte og norskspråklige kundebehandlere.

Dette gjelder ikke samtlige norske bingohaller, og ikke alle av de som har kundestøtte på norsk tilbyr dette til alle tidspunkt. Likefullt øker dine sjanser for å kunne nyte godt av norsk service betraktelig ved å bli medlem hos en norsk bingotilbyder på nettet.

Dette kan føles veldig betryggende, og by på et ekstra lag av trygghet. Hvis du for eksempel skulle ha spørsmål vedrørende innskudd eller uttak, er det jo greit å kunne snakke norsk fremfor å snakke om denne typen komplisert tema på engelsk.

Norske bingosider by på sikkerhet i toppklasse

Når du spiller hos de anmeldte bingohallene her på Bingoguiden.net, kan du ikke minst være sikker på at din sikkerhet er helt i toppklasse.

Både uttak og innskudd kan du gjøre ved bruk av betalingsmetodene du stoler mest på. Så godt som alle norske bingohaller på nettet godtar VISA og MasterCard. Som regel både som debet- og kredittkort. Mange byr på gebyrfrie uttak og innskudd.

Du kan også benytte deg av forskjellige elektroniske lommebøker som Skrill og Neteller for å overføre penger til og fra spillekontoen din. Hos de fleste norske online spilleselskaper vil du ha mulighet til å gjøre dette.

Dine personopplysninger oppbevares trygt, og disse selskapene vil respektere din rett til personvern. Ingen av dem vil selge kontaktopplysningene dine til en tredjepart.

Hvis du vil vite mer om hvordan bingohaller ivaretar sikkerheten din og skaper en trygg ramme rundt bingospillet ditt, kan du lese mer i artikkelen Bingo FAQ.

Min. 18 år – Vilkår og betingelser gjelder